Diskuse

Tykadlový řidič a spravedlnost

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ignorováním reality dochází k zbytečnému vyhrocení

problémů. Takhle v minulosti vznikaly revoluce. Není lepší se poučit?

Kauza „Tykadla“ je dokonalý návod jak se stát hrdinou a politickým vězněm, minimálně

z pohledu veřejného mínění.  To téma

je dost podstatné. Přijde mi hloupé nepřiznat, kolik škody může napáchat taková

ignorace skutečnosti.  Pokud bude tento návod fungovat do budoucna, přijdou  noví hrdinové a mnohem větší problémy.  Tohle je podstata, ne šermování paragrafy nebo zesměšňování. Takový smích pak zhořkne.

0 0
možnosti

Spláchněte už toho Smetanu do záchoda.Rv

Fascinuje mě, že toto téma má tak dlouhý dojezd.

1 1
možnosti

Bože to je jak u blbejch na půdě a pes jitrničku sežral:-P:-P:-P

0 1
možnosti

Točíme se tu stále v kruhu. Chápu striktní přístup k ničení majetku. na druhou stranu není možné ignorovat realitu, že v tomto případě je jednoznačně na škodu. Důkazem je čím se tato kauza stala. Řešením je podle mého názoru přehodnocení pohledu na to, co je politický leták. Nechápat ho jako majetek, ale sdělení. V politické kampani každé sdělení stojí peníze. Navíc osobně si myslím, že tohle přehodnocení už prakticky nastalo a žalobci i soudci budou mnohem opatrnější v podobných věcech. Každopádně prezentuji jen názor a nedělám si patent na rozum.A díky za krásně korektní diskusi. Pěkné svátky všem!

2 0
možnosti

Kladl jsem zde některé otázky.  Je zajímavé, že u nich bylo velké množství minusí, ale žádná konkrétní odpověď.

  Z toho soudím, že se otázky nelíbily (neboť obsahují rozpor s tvrzením diskutérů), ale odpovědět na ně konkrétně nelze. Diskutující by odpovědí vyvrátili své přesvědčení.  Tak jenom dávají minus.  Minus slušné otázce!!!!

0 0
možnosti
Foto

Na "mínusy" tak moc nehleďte. Stačí, abyste se nějakou nevhodnou formulací znelíbil a budete je mít přilepené i kdybyste psal jako naučný slovník.

A sklidíte ho i tak, jak píšete - prostě máte jiný názor, ale dotyčný vám ho nedokáže protiargumenty vyvrátit.

Také jsem položil otázky a sklidil obecné formulace bez souvislosti s nimi. Taková je prostě obvyklá "debata". Nejde o výměnu, porovnání a posouzení názorů. Jde o to, vnutit oponentovi ty své, popř. ho i zesměšnit - neberte si to, prosím, nikdo osobně, jen takto obecně hodnotím.

0 0
možnosti
Foto

Jsem zvědav, jak dlouho se ještě budeme kolem tohoto tématu motat.

Naše soudnictví není nic, čím bychom se mohli chlubit. Naopak.

Ovšem zde neselhal sou, ale pan Smetana. On vytvořil podmínky ke svému odsouzení, on chtěl být odsouzen, to je nepochybné. Motivaci si mohu jen domýšlet, ale s největší pravděpodobností očekával, že se za něj ve velké míře postaví veřejné mínění a přepočítal se. Chtěl být hybatelem, hrdinou a nevyšlo mu to. Tomu nasvědčuje veškeré jeho konání. Hodila se mu soudkyně i ne zcela přiměřený trest. Ale dál už si to podělal sám - při veřejných pracích mohl nadělat vích humbuku.

Soud selhal v jediném - měl být od prvopočátku ustaven jiný soudce.

3 2
možnosti

Pane Macháčku, to je Váš účelový, zcela formální výklad, který míjí obsah a smysl práva. To je můj názor laika.

Doufám, že čím dál více veřejnosti bude chápat takto nebo podobně Vaše výklady smyslu práva, spravedlnosti, přiměřenosti, soudnosti, ....

Prosazovat zákon bez výše uvedených atributů, tudíž zákon pro zákon (což tu účelově probíhá již delší dobu) se ukazuje jako cesta do pekel. Myslím si, že tak to začíná vnímat veřejnosti.

Na konci je bezpráví, paskvilní rozsudky, ..... vše podle "zákona".

0 0
možnosti

Zajímavě a dlouho se tady přeme o mnohém. Pořád nám jaksi uniká účelový exhibicionizmus pana Smetany. Byl vyzván k námitce podjatosti soudkyně. Odmítl.  Byl verbálně i v písemné poučení uvědomen o možnosti odvolat se. Neodvolal se. Proč to všechno. Nebyl překvapen alternativním trestem? Nechtěl si vysloužit basu? Opravdu ne?

 Nenastoupil ani jeden alternativní trest, ač byl písemně poučen, že další možnost (ze zákona povinná) je trest naostro.  Nakonec nenastoupil ani tento trest ve lhůtě.  Ve lhůtě by totiž nepřišlo tolik kamer a mikrofonů. V Praze, plné kamer kvůli demonstraci to bylo zajímavější.

 A reakce na rutinní prohlídku?  Jo, stěžoval si na ni již pan Rath. Ale je to opravdu jen rutina. N e z b y t n á   rutina.  Mluvíme o base, ne o rekreačním středisku.   Ne vážení. Odmítnutí nebylo proto, aby se pan Smetana vyhnul čemukoliv. Bylo nezbytné k obnovení zájmu bulváru. K připomenutí, že už brzy bude propuštěn a proto bylo třeba vyvolat zájem. I těch, kdož si právo vykládají jako trhací kalendář (ten se dopustil činu z bohulibých pohnutek a tak nesmí být potrestán, tamtoho potrestejte dvojnásob!)

2 5
možnosti
Foto

už první soud to přehnal...později už jednal, jak musel. Smetana se rozhodl, že obětuje trochu svého pohodlí a vrátí to systému šmejdů tak, že je vlastně přinutí ho trestat dál a dál...získal si tím sympatie veřejnosti (nebi aspoň její velké části).  Ublížil tím politicky garnituře mnohem víc než by mohl jinými prostředky. Tím si mě získal....je to opravdu banda zlodějských gaunerů. Vcelku se bavím, jak je musí teď štvát, že se na to nevykašlali.

6 1
možnosti
Foto

nemůže to vyhrát, ale jeho urputnost svým způsobem obdivuju. Většina by sklopila uši.

4 1
možnosti

Většina by si od toho soudu nenechala s...át na hlavu a dosáhla změny na přestupek.  Dle mínění několika soudců by to nebyl vůbec žádný problém.

0 0
možnosti

Pořád to, ještě po roce, nechápete???   Ž á d n ý   t r e s t   v ě z e n í   n e b y l   z a  p o k r e s l e n í   č e h o k o l i v .  Za poškození cizího majetku byl trest veřejně prospěšných prací!!!  Protože tento trest nevykonal, nenastoupil ani náhradní trest domácího vězení, byl mu trest změněn (sice rozhodnutím soudu, ale rozhodnutím ze zákona povinným) na 100 dní nepodmíněně.  Protože je pan Smetana exhibicionista, trest nenastoupil a zadržet se nechal až za dohledu kamer při zinscenovaném divadlu.  Pan Smetana zavřen být chtěl. Stejně jako chtěl na samotku (další divadlo pro náš milovaný bulvár; napadá mě, jestli jím není najat). A bude dělat další divadla - moc se mu pozornost médií líbí.

2 5
možnosti

přečtěte pozorně, nepřeskakujte věty a najdete to tam. Špatné rozhodnutí soudu je prapříčinou jeho slávy ne jeho exhibicionismus, ten nestačí.

4 1
možnosti

Z mnohých příspěvků mluví otrocká mentalita a slouhovitost.

Prý měl být chytrý a odpracovat trest.

Ano ?

Jenže Smetana na rozdíl od mnohých z nás není slouha ani otrok. Je to hrdý občan, ještě jednou OBČAN, který vnímavým občanům odkrývá prvky zrůdnosti fungování justice a právního systému u nás. Právo u nás se odtrhlo od přiměřenosti, spravedlnosti, logiky .... prostě začíná fungovat jako mocenský a nástroj vládnoucích skupin.

Smetana počmáral agresivní a lživé krátkodobé plakáty, které nemají nic společného s lakem auta nebo fasádou domu, jak se snaží přesvědčovat příznivci perverzních a sadistických pořádků a pravidel.

Smetana škodu uhradil a jako hrdý Občan, dal najevo,  že se nepodrobí jejich nápravě, která žádnou nápravou není. Ano, tento systém je schopen tohoto člověka zničit, mnozí z nás tomu tleskají. Na druhou stranu tento systém se nám vysmívá nedošetřenými kauzami za miliardy, kdy zločinci na nás mluví z médii, Janoušci si jezdí dál autem, exekutoři existenčně ničí tisíce rodin .... Ale otrocká mentalita ví, že Smetanu je správné zničit, třeba doživotním vězením, za to, že se perverzním a nespravedlivým pravidlům nemíní podvolit.

6 2
možnosti

tak jen doufám, že tento názor není výsledek článku. Rozhodnutí soudu pokládám za úlet a hloupost, která slouží nikoliv mocenským strukturám, ale konspirativním teoriím jako je takhle. Tomuhle státu dnes nevládne spiknutí, ale omezenost, lenost a chamtivost..

5 1
možnosti