Lubomír Kamenský

Sobotka ruce pryč od straníků

16. 12. 2016 15:52:34
Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka konečně otevřeně představil své pojetí odpovědnosti sociálního demokrata v politice.

Sociální demokracie nenese žádnou odpovědnost za činnost sociálních demokratů ve veřejných funkcích. Politický program je pouze nástroj voleb, výkon mandátu je pak zasloužená odměna za úspěch ve volbách a proto nelze tuto odměnu jakkoli degradovat, v žádném případě pak spojovat s programem, či s prosazováním politiky ČSSD.

Jakákoliv aféra politika ČSSD je čistě věc minulosti. Vzhledem k tomu, že nikdy nejde vyšetřit nic, co se ještě nestalo, je každá kauza sociální demokracie ukotvena hluboko v minulosti a nemá nic společného se současností. ČSSD současnosti je vždy nevinná jak novorozeně, vlastně současná ČSSD ještě není, jinak by už patřila do minulosti.

ČSSD nemůže být nikdy pošpiněna, špinavá může být jen minulost. Navíc veškeré chyby konkrétních lidí vznikají zcela mimo politický rámec sociální demokracie. Sociální demokracie je striktně nekonkrétní a bez minulosti. Sociální demokracie je dokonale neprůstřelná.

Neprůstřelná jako duch. Jako někdo, kdo už neexistuje. Otázka je jestli tenhle přístup neudělá z ČSSD přesně takového ducha, který už neexistuje. Uvidíme v příštích volbách.

Autor: Lubomír Kamenský | karma: 35.60 | přečteno: 969 ×
Poslední články autora